top of page
Sofiero ideträdgård themoosegarden.jpg

Visningsträdgård Balans

Skapa en visningsträdgård på temat Balans. The Moose Garden har blivit utvald som en av 6 trädgårdsarkitekter som kommer att skapa en visningsträdgårdar till trädgårdsgdagarna på Sofiero i augusti 2024.

Uppdrag

Utmaningar

Trädgården finansieras i huvudsak genom sponsorer och byggs upp på plats vecka innan trädgårdsdagarna. Trädgårdsdagarna räknar med ca 15.000 besökare 2024 som kommer att kunna gå in i trädgården.

Lösning

Med denna trädgård vill vi lyfta fram 3 aspekter av balans:

  1. Fysisk balans - använd sinnet för att ta dig igenom trädgården

  2. Inre balans - vi behöver lugna miljöer för att kunna varva ner och fokusera. I den här trädgården krävs närvaro i nuet för att ta sig till plattformen där man kan sitta och titta ut över en lugn, grön miljö och ta sig tid att fundera på vad som är viktigt i livet.

  3. Balans för vår planet - vi människor tar upp allt mer plats och djur och natur får allt mindre utrymme. Vi behöver bjuda in naturen i våra trädgårdar och skapa mer gröna ytor för biologisk mångfald. Här vill jag visa att man kan skapa en hållbar och vacker trädgård genom att blanda svensk natur och material, med mer exotiska inslag. 

Var: Sofiero Slott, Helsingborg 

Storlek: 100 m2

Status: Designfas

bottom of page