top of page
lounge_edited.jpg

Lantbruksfastighet vid Mälaren

Uppdrag

Skapa en trädgård till en nybyggd villa av arkitekt Robert Sandell. Huset är modernt och ligger lantligt i sluttning ner mot Mälaren. Projektet omfattar en ny trädgård runt bostadshus samt att binda samman huset med strand, brygga och infart. Familjen önskade ytor för umgänge vid hus och strand, växthus samt mycket ätbart och gärna starka färger som orange.

Utmaningar

Växtlighet som är vacker, lättskött och klarar tuffa tag från både gårdens och naturens djur. Binda samman den moderna arkitekturen med naturen och ett klassiskt jordbrukslandskap. Strandskydd och delvis sank mark.  

Lösning

Runt huset placeras flera sittplatser med utrymme för den stora familjen inklusive ett utekök och en pergola som ger svalka i den starka solen. En vattenspegel skapar lugn och ett staket som skydd mot djur döljs i planteringarna som går i varma toner. Även hundgården ges en grönare inramning. Entrén tydliggörs och infarten görs mer inbjudande. Ett nytt gångstråk ner till stranden skapas som passerar växthus med köksträdgård, en äppelodling och en hassellund. Uppdatering av strandområdet med båtbrygga, badhäng samt en större eldplats.

Var: Adelsö

Storlek: 15ha/4000m2

Status: Designfas

bottom of page